tisdag 19 mars 2013

En glädjens och hoppets dag!

Idag är dagen många väntat på. En dag fylld av hopp och förväntan. En dag då jag  åter börjar se ljus i horisonten, efter några tunga veckor.

Några veckor sedan, då lagutskottet, med snäv marginal, fällde förslaget om jämställd äktenskapslag var det en tung dag. Många 'Varför?' kretsade i huvudet. Varför är det så svårt att se alla människor och alla förhållanden jämställda? Varför duger inte alla människor sådana som vi är? Varför är det så svårt att inse hur fult registrering av förhållanden egentligen låter? Sedan länge har devisen "Man registrerar bilar och djur - inte människor" spridits.Trots att den blivit en klyscha, känns den mer aktuell än någonsin. Idag, år 2013, är det mer än någonsin aktuellt att ge alla människor rätt att vigas, må det så vara borgerligt.

Idag är det en glädjens dag! Det är härligt att se hur antalet underteckningar på medborgarinitiativet om jämställd äktenskapslagstiftning bara ökar. I skrivande stund är antalet underskrifter bara snäppet från minimiantalet. Nu får vi bara hoppas att det inte stannar på den här nivån, utan att ärendet verkligen går vidare. Men hoppet om en mer jämlik framtid är och förblir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar