onsdag 24 april 2013

Ljudböcker

Jag lyssnar för tillfället på den första ljudboken i mitt vuxna liv. Som barn ägde jag två ljudböcker, av vilka "Hyppelihiiri Myökkipyökkimetsässä" ("Klas klättermus", av Thorbjörn Egner) var min absoluta favorit. Den jag nu lyssnar på är lånad på bibliotek. Den heter "Flyga drake" och är skriven av Khaled Hosseini.

Det är skönt att lyssna på ljudböcker. Skönare än jag kunnat vänta mig. Till och med den bok jag nu lyssnar på är behaglig att lyssna på trots att texten stundvis är ganska rå. Det är dels läsarens röst som är så mild. Dels är det själva situationen som är så skön. Avslappnad. Det är bar att bara ligga och lyssna. Jag behöver inte göra något annat. Sådant har jag inte varit med om sedan jag var barn. Tydligen är det upplevelse också vuxna har behov av.



2 kommentarer:

  1. Nina fr Killingen26 april 2013 kl. 19:18

    Jag har Flyga drake som bok. Är den värd att läsas? Håller på med en deckare som bäst av Sofie Sarenbrant. Ganska färsk författare.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte ännu kommit så långt i boken, men jag tycker nog om den. Det finns en berättelse om skrivande som tilltalar mig. Och så den om vänskap.

    SvaraRadera