lördag 29 juni 2013

Frihet

Frihet är den känsla som betecknar det jag känner just nu. Jag känner att jag kan njuta av litet ännu lite mer. Njuta av det jag älskar mest. Sommaren, fram för allt sommarnätterna, människovimlet (det skriver jag då jag just nu medvetet håller mig borta från det värsta vimlet), ja människor i allmänhet. Frihet att tro och leva. Att kunna vara ännu mer den jag verkligen är.

Vad det än är frågan om så är bundenhet, rädslor, med flera, endast hinder. Först då de minskar eller släpper får en ut allt. Allt det bästa.

I måndag återgår jag till jobbet för en kort tid, men jag tror - och fram för allt hoppas - att känslan av frihet består. Ännu finns det mycket att glädjas av!



söndag 23 juni 2013

Spännande sommar

Midsommaren kom och gick men ännu är det många ljusa nätter och ännu fler sommardagar kvar. Det blir några dagar på sjön i år också vilket hör till saken. I kväll bär det av mot St. Petersburg. Det skall bli spännande. Hur mycket vi hinner se på en dags kryssning vet jag inte, men något i alla fall!

tisdag 18 juni 2013

Rabarber


Finns det något mer somrigt än rabarber? Färsk rabarber från egen trädgård.

Mormors rabarbersoppa är något jag saknar mycket. Den var tillräckligt söt och mjuk trots att den inte ens var silad.

Jag kommer aldrig mer att få smaka på den mer. Mormor är död sedan länge men smaken har stannat i minnet.

Själv kokar jag sällan soppa. Pajer är min grej. Såsom den här som doftar så retfullt gott...


 

fredag 14 juni 2013

Huga, jag måste ringa..!

Jag borde sköta ett ärende ännu innan semestern. Jag drar mig lite för att göra det. Orsaken är småtokig: jag behöver ringa ett samtal. Att ringa till främmande personer är något jag aldrig tyckt om. Jag har inget emot att träffa okända människor ansikte mot ansikte, men att ringa gör mig olustig.

Det är märkligt vilka små tokigheter än finns. Lyckligtvis finns det nuförtiden sms, epost och sociala medier...

onsdag 12 juni 2013

Sommarregn

Äntligen kom det jag väntat på - det vill säga: regnet! Det påstås ha regnat de senaste dagarna och nätterna också, men jag har inte märkt något. (Det kanske säger mer om mig än väderleken...) Marken behövde faktiskt regn. Vi människor också. Visst har det varit skönt med det helt otroligt varma vädret, fram för allt de varma kvällarna. Samtidigt är vi inte vana, eller skapade, för så mycket värme. Vi behöver svalka.


Det flera fördelar med regn, förutom svalkan och att det vattnar naturen. Regn doftar ju så gott! Därtill kan regn vara så vackert.  


Foto: http://se.freepik.com/bild-fritt/steg-i-regnet_658830.htm